Skip to main content

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Galambos cégcsoport második logisztikái központját. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

2024. május 31-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében felavatták a Galambos cégcsoport ipari parkban lévő csaknem 13 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokát. A rendezvényen elhangzott: a kormány mintegy 1.9 milliárd forinttal támogatta a beruházást.

Az eseményen részt vett – többek között – Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, dr. Hende Csaba, a parlament alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, Galambos Tamás, a Galambos Holding Kft. ügyvezetője, Galambos Balázs, a Galambos Holdig Kft. másik ügyvezetője, Galambos Mátyás, a Galambos Trans Kft. operatív vezetője, Kondor Tamás, a Galambos Logistic Kft. logisztikai vezetője, Joó István kormánybiztos, a HIPA vezérigazgatója, valamint Horváth József pápai prelátus. Szombathely városát dr. Horváth Attila alpolgármester képviselte.

Mint elhangzott: a Galambos cégcsoport egy 100%-ban magyar tulajdonú, évek óta sikeresen működő cégekből álló családi vállalkozás, melynek tagjai a gazdaság különböző területein nyújtanak magas színvonalú szolgáltatást a logisztika, szállítmányozás, vendéglátás, ingatlanfejlesztés és -üzemeltetés, illetve ügyvitel területén.

A jelenlegi cégcsoport alapjait Galambos Gyula fektette le 1991-ben, amikor nemzetközi árufuvarozással foglalkozó magánvállalkozást alapított Szombathelyen. A 2002-ben Galambos Trans Kft.-vé átalakított vállalkozás vezetéséből ma már a 3. generáció is aktívan kiveszi a részét. A közösen szerzett tapasztalatok, az együtt kitűzött célok eléréséhez vezető út végig járása, illetve az összetartás, összetartozás érzése az, ami cégünket kiemeli a többi közül.

Büszkék lehetünk arra, hogy megvalósult a 2020 februári álmunk – akkor még nem tudhattuk, hogy milyen nehéz időszak vár ránk. Előbb a Covid, majd a háború, aztán az energiaválság komoly kihívásokat jelentett nemcsak a cégünk, hanem egész Európa számára. A terveinket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az első pillanattól kezdve támogatta, köszönjük a kormány 1,9 milliárd forintos támogatását. Szintén köszönettel tartozunk a szombathelyi önkormányzatnak, a hivatal mindvégig partner volt a beruházás során – fogalmazott Galambos Tamás, aki kiemelte a család és a munkatársak szerepét, akik nélkül szintén nem jöhetett volna létre az új, mintegy 13 ezer négyzetméteres modern logisztikai csarnok.

Dr. Hende Csaba példamutatónak nevezte a Galambos családot, akik éltek a lehetőséggel, hittel, szorgalommal és elszántsággal dolgoznak nap, mint nap.

E beruházás is munkahelyeket teremt, adóbevételeket generál, a Galambos család munkájának egész Szombathely közössége a haszonélvezője lesz – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki azán kijelentette: Szombathely nem mostohagyermek.

– Ma, ezt követően még egy nagyobb volumenű beruházást is átadunk, azaz szó nincs arról, hogy a térség ne fejlődne. Dolgozni kell, és akkor felvirágzik a jövő – tette hozzá a politikus.

Szijjártó Péter azt elevenítette fel, hogy két évvel ezelőtt egy konténerben találkozott itt a helyszínen a családdal, majd egy sátor alatt tették le az alapkövet.

– Mindez 2022 februárjában történt. 2022 februárjában, amikor még nem tudtuk, milyen idők várnak ránk. Amikor kilábaltunk egy válságból, mindig azt gondoltuk, hogy ennél már nem lehet rosszabb. De lett… – hangsúlyozta a miniszter, kiemelve a koronavírus-járványt, a háborút, a gazdasági válságot, valamint az energiaválságot.

Magyarország azonban talpra állt, sőt, a gazdaság újra növekedési pályára került, 2023-ban rekordot döntött a beruházások értéke, amely meghaladta a 13 milliárd eurót. Hazánk kihasználja a földrajzi elhelyezkedéséből fakadó előnyöket, a keleti és a nyugati vállalkozások találkozási pontja lett. A logisztika kiemelt területe a gazdaságnak, manapság mintegy 300 ezren dolgoznak ebben a szakmában. Ma újabb 56 munkahelyet létesítünk. A Vas vármegyeiek büszkék lehetnek magukra, hiszen az elmúlt tíz évben megháromszorozódott a gazdaság teljesítménye – emelte ki Szijjártó Péter, aki azzal zárta szavait, hogy a kormány a jövőben is támogatja a munkahelyteremtő vállalkozásokat.

Az ünnepi beszédek után Horváth József pápai prelátus megáldotta a csarnokot.

G2 Logisztikai Központ

Forrás: Savariaforum.hu
Fotó: Fessler Péter