Skip to main content

A Galambos Trans Kft. 2022. júliusában indította el a Secret Control GPS Kft. ÜZEMANYAG-HATÉKONYSÁGI PROGRAMJÁT, a Colibri Ecoscore System-et.

A logisztikai feladatok hatékony ellátása többtényezős folyamat, mely elemeinek apró módosításával is nagymértékű javulás érhető el. A közúti szállítás esetében az egyik ilyen tényező a sofőrök vezetési technikája. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vezetői készségek módosításával a járműveknél akár 15%-os üzemanyag-fogyasztás csökkenés is elérhető.

Az optimális vezetési stílus nem csak a logisztikai költségek mérséklésében kulcsfontosságú, hanem egyúttal biztonságosabb közlekedést is eredményez.

A Galambos Trans Kft. egyik fő célja, hogy napról-napra fejlessze a logisztikai folyamatokat, és növelje a hatékonyságot. Ebben fő szerepet játszik a Colibri program, amely már az első 4 hónapos használatot tekintve látványos eredményeket mutat.

A program indulása előtt a Galambos Trans Kft. egyik kollégája – Nagy Csaba – megszerezte a vezetéstechnikai tréner képesítést, így azóta rendszeresen zajlik a cég sofőreinek oktatása.

A program egy beépített eszköz segítségével, másodpercenként 100 alkalommal gyűjti az adatokat a gépjárművekből, majd ezek elemzése után értékelés készül a teljesítményekről. A cég erre épített fel egy jutalmazási rendszert.

Mivel a sofőrökről adott értékelések minden gépjármű esetén objektívek, pontosan látható, melyik sofőrnek mely területen van még szüksége további képzésekre.

Összegezve, a program bevezetésével:

  • VEZETÉSI-STÍLUST ELEMZÜNK és JUTALMAZUNK
  • ÜZEMANYAG-MEGTAKARÍTÁS REALIZÁLUNK
  • KÖLTSÉGET OPTIMALIZÁLUNK
  • KÉPESSÉGET FEJLESZTÜNK